De fiscaal aftrekbare rechtsbijstandverzekering

De fiscaal aftrekbare rechtsbijstandverzekering

De juridische wereld is een ingewikkeld kluwen voor de meesten onder ons. Daarom is het erg nuttig om beroep te kunnen doen op de hulp en het advies van een deskundige wanneer nodig. Dat maakt dat voor velen een rechtsbijstandverzekering aangeraden is, voornamelijk in het bedrijfswezen, maar daarom niet minder daarbuiten. Zo’n verzekering dekt (de meeste) juridische kosten, waardoor je constant hulp kan vragen aan een opgeleid professional bij juridische geschillen.

Wat de rechtsbijstandverzekering momenteel zo interessant maakt, is dat ze sinds 1 september 2019 fiscaal aftrekbaar is, onder enkele voorwaarden. Zo moet ze individueel afgesloten zijn, door een verzekeraar binnen de EER, aangevuld met nog enkele andere regels. Deze hebben betrekking op de verzekerden, gedekte geschillen, uitgesloten geschillen, wachttijden, gedekte kosten, maximumwaarborg en franchise.

Hierdoor beginnen er meer en meer verzekeringsproducten op de markt te verschijnen die voldoen aan de voorwaarden voor fiscale aftrek. Je kan zo een belastingvoordeel tot wel 124 euro krijgen.

Had je voor 1 september 2019 al een rechtsbijstandverzekering die voldoet aan de voorwaarden voor fiscale aftrekbaarheid? Dan komen enkel de premies betaald ná deze datum in aanmerking voor belastingvermindering.

Bent u op zoek naar een goede rechtsbijstandverzekering of wil u meer informatie omtrent dit product? Dan kunnen onze medewerkers u zeker verder helpen!